Bucatarie Romaneasca

Cozonac  glasat

Ingrediente:

Pentru aluat: 535 g faina, 120 ml lapte, 120 g unt, 3 galbenusuri, 75 g zahar, 1 lingurita sare, 30 g drojdie.

Pentru umplutura: 75 g stafide, 1 cana zahar, cubulete de coaja de portocala din dulceata, 1 albus si 4 linguri zahar pudra pentru glazura.

Preparare:

Amesteci jumatate din cana de faina (135 g) cu drojdia si o jumatate de cana de apa calduta, amesteci si o lasi la cald 15 minute ca sa cresca. Torni maiaua peste faina, amesteci putin, apoi adaugi pe rand zaharul, galbenusurile, sare si laptele caldut. Framanti aluatul dupa ce ai adaugat fiecare ingredient si la urma incorporezi 100 g unt moale. Lasi aluatul la crescut pentru o ora, intr-un loc cald. Dupa ce a dospit aluatul, in intinzi intr-o foaie, o ungi cu untul ramas, pui cubuletele de coaja de portocale din dulceata si stafidele. Rulezi apoi aluatul si il tai in lungime pe jumatate. Impletesti repede cele doua parti, le unesti la capete ca sa formezi o coronita. Lasi cozonacul deoparte 30 de minute, apoi il dai la cuptor pentru 50 minute. In acest timp, amesteci albusul cu zaharul, fara sa le bati spuma, si ungi cozonacul dupa ce-l scoti din cuptor.